Het was tot ver in de jaren 60 voor lhbti'ers van levensbelang om NIET uit de kast te komen of bij je echte naam bekend te zijn.
Het was tot ver in de jaren 60 voor lhbti'ers van levensbelang om NIET uit de kast te komen of bij je echte naam bekend te zijn.
In de jaren 60 was op Van der Brugghenstraat 14 Café de Corner gevestigd. Het wordt wel genoemd als het eerste besloten homocafé van Nijmegen.
April 1969 wordt in Nijmegen een initiatiefgroep opgericht, door een 'niet subjektief betrokken' dominee [Ko Colijn], pater [karmeliet F. Leereveld] en arts [H. Wernik].
Ruim voor 1970 exploiteert Anneke van Rens een besloten homokroeg aan de Vlaamsegas: de Melody Bar. We weten niet precies vanaf wanneer. In 1970 begint Anneke De Smidse.
Deze tekst is nog niet online. Deze tekst is nog niet online. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus laoreet rutrum laoreet rutrum. Curabitur blandit tempus.
Dit pand werd tot 2020 beheerd door de Kolpingvereniging. Deze katholieke instelling heeft in de jaren 70 en 80 haar deuren vaak opengesteld voor de emancipatiebewegingen in Nijmegen.
April 1973 begint Frans Kouwenberg zijn eerste café ‘t Bakkertje op een andere plek. November 1974 verhuist Frans naar Van Welderenstraat 65 en noemt zijn kroeg 'Le Boulanger'.
De Plak ging van start in 1976. De oprichters wilden een plek creëren waar iedereen welkom was. Er kwamen veel Regenboogmensen, maar het café stond vooral bekend als 'echt links'.
Dit gebouw was vroeger de mensa van de universiteit en later het pand van de Unie van Studenten Nijmegen. In 1976 besloot de USN tot oprichting van een Politiek Kultureel Centrum